Együttműködési megállapodást kötött a DBMSZ és az MDKE

A hazai dohányvertikum jelentős szereplőit tömörítő Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületével  2013. április 13-án Tatán.

A szombaton aláírt együttműködési megállapodás célja, hogy az új dohánytermék-kiskereskedelmi rendszerre történő átállás zökkenőmentes legyen, és fenntartható, sikeres működést eredményezzen.

A két szervezet nemcsak a trafikok életképességét támogatja, de a feketekereskedelem elleni harcban is közösen száll síkra. „Az illegális kereskedelem térnyerése nemcsak a dohánytermék-kiskereskedők, de a teljes dohányvertikum vonatkozásában súlyos hatással járna. Így minden piaci szereplő közös, központi érdeke ennek visszaszorítása”- fogalmazott Mikola Gergely, a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének soros elnöke.

„A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete azon dolgozik, hogy ne csak megőrizze, hanem továbbfejlessze a hazai trafikos kultúrát. Célunk, hogy az új piaci viszonyok között olyan professzionális dohánykereskedések működjenek, amelyek szaktudásuk, felkészültségük révén felelős módon képesek kiszolgálni vásárlóikat és megfelelni a koncesszióból eredő kötelezettségeknek” mondta el Lengyel Antal, a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületének elnöke.

 

 

 

Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége

A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségét a hazai gyártókapacitással rendelkező és/vagy hazai dohányt feldolgozó iparági szereplők összefogása hívta életre. 2011. év végén jött létre mindazon hazai dohányipari befektetők részvételével, amelyeknek hazai tevékenységeik között szerepel magyarországi gyár működtetése vagy hazai dohány termesztése és/vagy felvásárlása. A BAT Pécsi Dohánygyár Kft., a Continental Dohányipari Zrt., az Imperial Tobacco Magyarország Dohányforgalmazó Kft., Róna Dohányfeldolgozó Kft. és a Universal Leaf Tobacco Magyarország Zrt.  tagságával megalakult szövetség fórumot biztosít a magyarországi dohányipari befektetőket érintő ügyek és kérdések megvitatására, és többek között feladatául tűzte ki a tömörülés munkáját segítő szervekkel való kapcsolattartást, a magyarországi dohánytermesztéssel és a dohánytermékek szabályozásával kapcsolatos kérdések megvitatását, valamint az illegális termékek kereskedelme elleni közös fellépést is.