Szakmai rendezvény Tatán 2016. november 29-én

227937_350651718355640_1390582798_nA dohánytermék-kiskereskedelem új rendszerének kiépítésekor – 2013 áprilisában – egyesületünk összehívta az ország különböző pontjain élő és tevékenykedő kiskereskedőtársait arra a szakmai napra, ahol meghirdetésre került az „Ablakot nyitunk arra a világra, ahova tartunk” program. A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete legutóbb 2016.04.06. napján tartott („Tények és tévhitek a dohánykereskedelemről”) szakmai napja óta eltelt időszakban ismét jelentős változások történtek a dohánytermék kiskereskedők működési környezetében, melyek mindannyiunk életére és vállalkozására meghatározó befolyással bírnak. Mindezekre is figyelemmel, már hagyománnyá vált programsorozatunkat folytatva egyesületünk ismét interaktív megbeszélésére, közös gondolkodásra, ismeretbővítő és felvilágosító kommunikációra hívja a dohány kiskereskedelem aktív szereplőit az ország különböző régióiból.

A szakmai rendezvény megtartására  2016. november 29. napján (kedden) 10.00-14.00 óráig kerül sor, helyszín: Tata, Old Lake Golf Club és Hotel.

A szakmai nap mottója: „Változás az állandóságban” – avagy változások a dohány-kiskereskedelem piaci környezetében.

Szakmai napunk célja széles körű, részletes és komplex áttekintés a jelenlegi működési környezet nagymértékű módosításáról, valamint az aktuális és hiteles információk átadása a Nemzeti Dohányboltokat üzemeltető piaci szereplők részére.

A szakmai nap első részében az ND Nonprofit Zrt.-t, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Jövedéki Főosztályának képviselőjét kértük fel előadás meg tartására, hiszen kereskedőtársaink részére szükséges a részletes tájékoztatás (pontos határidők, az adójegy zárjeggyé válása stb.) megadása.

A szakmai nap második részében Magyarország 6 kiemelt dohányforgalmazójának vezetője véleményét ismerhetjük meg kerekasztal beszélgetés keretében, jövőbeli terveikről, elképzeléseikről, egyúttal közvetlen információk átadására is lehetőség nyílik.

Egyesületünk felé ez idáig is számos kérdés érkezett, így pl. mivel a TPD 2. bevezetése miatt 2017 májusától a bizonyos korábbi gyártású termékek nem kerülhetnek forgalomba, ezeket visszavásárolják a gyártók, vagy mit tehetünk? Ilyen, és ehhez hasonló, fontos kérdések megválaszolására kerülhet majd sor, közvetlenül az illetékesektől.

Kérem, hogy jelenlétével tisztelje meg szakmai rendezvényünket!

A szakmai napon történő részvétel – a 2016. évi tagdíj rendezettsége esetén – az MDKE tagok részére ingyenes. Tekintettel arra, hogy a befogadóképesség korlátozott, a rendezvény regisztrációhoz kötött, ezért kérem részvételi szándékát az info@trafikosok.hu vagy az elnok@trafikosok.hu e-mail címre szíveskedjék visszajelezni.