Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete 2017. augusztus 08. napján szövetséggé alakult.

mdks

Tisztelt Kereskedőtársam!

 

Örömmel osztom meg Önnel azt az információt,

hogy korábbi elhatározásunknak megfelelően

szakmai szervezetünk, a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete 2017. augusztus 08. napján szövetséggé alakult.

 

A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete azzal a céllal alakult át, illetve vált szövetséggé, hogy még hatékonyabban képviselje a hazai dohány-kiskereskedők érdekeit, szervezze a jelentős adóbevételt termelő szektor szakmai életét, valamint új szintre emelje az általa nyújtott szolgáltatások színvonalát.

Az utóbbi években a hazai dohánytermék-kiskereskedők legfőbb szakmai tömörülésévé nőtte ki magát a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete, mely Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége néven folytatja munkáját. A megemelkedett taglétszám mellett a szabályozási környezet változásai, a piac kihívásai, és az alapjaiban átalakuló kiskereskedői szerepkör is szükségessé tette, hogy a stabilabb, biztosabb hátteret adó szövetségi formában működjenek együtt a dohánytermék-kiskereskedők.

Évek óta azon dolgozunk, hogy segítsük a dohánykereskedelemmel foglalkozó kis- és középvállalkozók alkalmazkodását a megváltozott piaci feltételekhez. Azt gondoljuk, hogy mára eljutottunk egy olyan pontra, ahonnan még tovább kell lépnünk, magasabb szintű szolgáltatást nyújtva a vásárlóknak, illetve erősebb érdekképviseleti blokkba tömörülve kell fellépnünk szabályozási kérdésekben. Szövetségként még erősebb szakmai szervezetként dolgozunk majd azért, hogy biztosítsuk a szektorban dolgozó mintegy 15 ezer család megélhetését, valamint az általuk termelt adóbevételeket.

Az MDKSZ tagja a CEDT-nek (Európai Dohány Kiskereskedők Szövetségének), nemzetközi tudásmegosztó tevékenysége révén pedig jelentős szerepet játszik abban, hogy a külföldi jó gyakorlatok megjelenjenek a hazai kiskereskedelemben is. A szektor, bár mintegy 15 ezer családnak nyújt megélhetést, egyelőre nem kapja meg a súlyának megfelelő elismerést.

 

Szeretnénk elérni, hogy ez megváltozzon, amihez az is kell, hogy a dohánytermék-kiskereskedők magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtsanak, valamint részt vegyenek a dohányfogyasztással kapcsolatos tudatos vásárlói magatartás kialakításában. Mindezek elősegítése érdekében képzésekkel, konzultációkkal, szakmai programokkal készülünk, melyekről a szövetség új honlapján (www.trafikosok.hu, www.mdksz.hu) naprakész információkat találnak majd Tisztelt Kereskedőtársaink.

Szintén példa nélküli Magyarországon a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége által szervezendő I. Nemzeti Tabak Expo Kiállítás és Konferencia, melyre 2017. november 7-én Budapesten a Millenárison kerül majd sor, és ahol a hazai aktualitásokon kívül nemzetközi trendekkel, innovációkkal is megismerkedhetnek a nemzeti dohányboltok üzemeltetői.

Biztosak vagyunk abban, hogy erre az országos rendezvényre, a mi közös szakmai programunkra méltán lehet majd büszke minden nemzeti dohányboltot üzemeltető vállalkozás, hiszen ezzel is tovább erősítjük mind a jogalkotók, mind pedig a szakmánkhoz kapcsoló hatóságok és egyéb szervezetek felé azt, hogy összefogással igenis fogunk tudni a jövőben kiszámítható működési környezetet kivívni minden egyes nemzeti dohánybolt számára.

Szeretettel hívjuk és várjuk minden kedves kereskedőtársunkat és természetesen az üzletben dolgozó munkatársaikat is a MI napunkra, a MI rendezvényünkre.

 

Baráti üdvözlettel:

Lengyel Antal

MDKSZ elnöke