Bemutatkozás

A 2002-ben alakult Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete azzal a céllal jött létre, hogy képviselje a dohánykereskedelemmel foglalkozó hazai kis- és középvállalkozások érdekeit, valamint elősegítse a szakma súlyának, társadalmi elismertségének növelését. Egyesületünk olyan vállalkozók szövetségeként működik, akik kifejezetten dohánykereskedelemmel foglalkoznak, kiváló ismerői a szakmának és az általuk forgalmazott termékeknek, foglalkozásukra pedig hivatásként gondolnak.

A dohánytermékek kiskereskedelme gazdag múltra tekint vissza hazánkban, a „trafikos” kultúra mindennapjaink része. A dohánykereskedelemnek ez a csatornája nem csupán kulturális vagy szolgáltatói értelemben értékes, hanem képviselői kiemelkedő szaktudásának révén jelentős szerepe van a felelős dohányfogyasztás elősegítésében is.

A gazdasági környezet gyors, sokszor előreláthatatlan változásai különösen nagy hatással vannak a dohánykereskedelemre. A dohánytermékek piaca nagy horderejű változásokon ment keresztül az utóbbi időben, és a közeljövőben további, jelentős átszerveződés várható. Éppen ezért nap, mint nap készen kell állnunk arra, hogy képesek legyünk alkalmazkodni a változásokhoz, meg tudjunk felelni a bennünket érintő piaci kihívásoknak.

Meggyőződésünk, hogy széles körű szakmai összefogásra, információ- és tudásmegosztásra van szükség ahhoz, hogy a jövőben is fennmaradjanak, sőt sikeresen, sikeresebben működhessenek a dohánykereskedelemmel foglalkozó vállalkozások hazánkban.

Feladatunknak tartjuk többek között, hogy egyesületünk naprakész információkkal, jogi tanácsokkal, szakmai képzésekkel szolgálja tagjait, valamint piaci adatokkal, állásfoglalásokkal lássa el a közvéleményt. Nem csak figyelemmel kísérni és művelni, hanem aktívan alakítani is szeretnénk a hazai dohány kiskereskedelmet.

Lengyel Antal

A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete elnöke