Dohánykiskereskedők márciusi “12 pontja”

mdke_logo_grafika_hatter_nelkulTisztelt Hírlevél Olvasó !

 

Mintegy két hónap kitartó vészharang-kongatása után üdvözöljük, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. szakmai egyeztetésre tűzött időpontot Hivatalába.

Az egyeztetéstől az Egyesületünk azt várta, hogy

  • a szállítók és kiskereskedők érdekképviselete egyenrangú félként számba veheti a zavaros és vitás eseményeket, az elmúlt időszak történéseit
  • olyan kinyilatkozások történnek a szállítók részéről, melyek elkerülhetővé teszik a vita jogvitává alakulását, és
  • nem utolsó sorban megismerhetünk olyan döntéshozói és végrehajtói terveket, döntéseket melyekről talán még nincs tudomásunk.

Kiskereskedőtársasinknak köszönjük felhatalmazásukat  arra, hogy a részünkre megküldött  véleményeket,  javaslatokat megoszthatjuk a dohánypiaci szereplőkkel, hatóságokkal és magával a NDN Zrt menedzsmentjével.

 

Március hónap a magyar történelem kiemelkedő időszaka, s ez összefonódik a „12 pontba foglalt” cselekvésre buzdítással is.

Egyesületünk – ápolva a hagyományokat – 12 pontban foglalta össze mit várnak a dohány kiskereskedők, mert fel kell ismernünk, hogy a szavak, az ígéretek már kevésnek bizonyulnak, tényleges tettek és megoldások szükségesek.

 A “12 pont” a privát hírekben olvasható.

A szakmai egyeztetésről rövid összefoglaló készül, melyet hamarosan közzé teszünk.

Az elsötítés, 2014. május végi “kényszerköltözés”, trafik biztonság kérdésére kapott információkat szintén megosztjuk tagjainkkal.