Nem akadályozza az Európai Bizottság a magyar trafiktörvény elfogadását

Az Európai Bizottság nem fűzött elmarasztaló véleményt a készülő magyar trafiktörvényhez annak notifikációs eljárásában, így a tagállami észrevételekre adott válaszokat követően, augusztus 17-e után lehetőség nyílik a törvényjavaslat elfogadására.

Az Európai Bizottság honlapjának tanúsága szerint három uniós tagállam ugyan élt a véleményalkotás lehetőségével, de az Európai Bizottság nem fogalmazott meg ellenvéleményt.

Az MTI által megkérdezett szakértők szerint az egyik véleményező ország, a Cseh Köztársaság észrevétele inkább figyelemfelhívó jellegű a szolgáltatási irányelvben szabályozott egyes követelmények maradéktalan betartása tekintetében.

Görög vélemény elsősorban olyan kérdéseket feszeget, amelyek kizárólag magyar «jogi belügynek» tekinthetőek német álláspont sem uniós jogi ellenérveket, sokkal inkább a törvény ellenzőinek félelmeit fogalmazza meg akkor, amikor felveti: a trafikok számának meghatározásakor nem vették figyelembe a turistákat, illetve a törvény «bebetonozza» a hazai dohánykereskedelmi piacot.

http://www. jogiforum.hu